L’escola Sant Josep de Navàs, candidata a guanyar un premi europeu de prevenció de residus

109

L’escola Sant Josep de Navàs ha desenvolupat un projecte mediambiental, conjuntament amb altres centres educatius d’arreu del món, que ha estat nominat al 13è Premi Europeu de la Prevenció de Residus. El guanyador es donarà a conèixer en una cerimònia a finals de maig a Brussel·les.

El centre navassenc entra dins la categoria de Cooperació entre regions. Ha desenvolupat el projecte Every Action Matters (cada acció importa) juntament amb escoles de França, Turquia, Tunísia i Portugal. L’objectiu és implicar i conscienciar els alumnes de convertir les comunitats locals en més sostenibles a partir de petites accions.

La selecció s’ha fet tenint en compte la relació de l’activitat amb els eixos de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que va tenir lloc el novembre passat. El jurat ha valorat l’originalitat de la proposta, el seu caràcter innovador, el fet que es pot adaptar a altres contextos regionals o locals, la mobilització del públic objectiu i la durada.

El Premi distingeix aquells projectes que es realitzen en el marc de la Setmana Europea de la prevenció de residus que, en aquesta passada edició, es va dur a terme en 38 localitats de tot Europa.