Arriba la Festa de Tardor a l’escola Riu d’Or, organitzada per l’AMPA del centre. Al llarg del dia d’avui ha començat a circular per whatsapp el cartell de l’esdeveniment, que preveu activitats de tot tipus. Música, esports, sessions de cinema, i el més important, bivac. Tot plegat es farà a les instal·lacions del centre, que l’u d’octubre serà col·legi electoral pel referèndum d’autodeterminació de Catalunya que ha convocat la Generalitat i que el Govern espanyol està reprimint.

El propi Riu d’Or ja va rebre ahir la visita dels Mossos d’Esquadra, que van entregar a la directora l’acta de requeriment i informació en compliment de la instrucció 5/2017 de la Fiscalia Superior de Catalunya.

Igual que l’escola Riu d’Or, molts altres centres educatius del territori que han de ser col·legis electorals aquest diumenge estan organitzant esdeveniments de caire similar. És el cas de l’escola Bages de Manresa, que també ha anunciat activitats durant tot el cap de setmana i bivac a les instal·lacions del centre. Tot plegat té encaix dins la iniciativa Escoles Obertes, del web escolesobertes.eu , on s’insta la gent a col·laborar per donar vida i mantenir oberts els col·legis electorals al llarg del cap de setmana, per complicar la tasca dels cossos de seguretat en cas que decideixin precintar-los per impedir-hi l’accés.

Precisament avui, representants del moviment Escoles Obertes, han fet una entrega simbòlica de claus al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en un acte en favor del referèndum celebrat al Pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat.