L’Escola Popular de Manresa anuncia mobilitzacions per evitar que la desallotgin

214
Pla general d'una de les alumnes llegint un llibre a l'Escola Popular de Manresa. Imatge publicada el 4 de desembre del 2020. (Horitzontal)

“L’Escoleta és com la meva família. Ho és tot per a mi”. La Lobna-Khamal, de 13 anys, va arribar a Manresa ara fa dos anys sense conèixer res ni ningú. A l’Escola Popular la van ajudar perquè pogués atrapar el curs, però aquí la Lobna no només hi va trobar reforç escolar, també persones que ara s’han convertit en amics. Precisament aquest és el doble objectiu de l’Escola Popular de Manresa, un espai que va néixer fa gairebé cinc anys i que està ubicat als baixos d’un bloc ocupat per la PAHC, al bell mig del centre històric, un dels barris on hi viuen més famílies amb problemes econòmics. Ara, una sentència fixa l’1 de març del 2021 com a data per desallotjar l’edifici, que és de la Sareb. Per evitar-ho, l’Escoleta anuncia mobilitzacions. Ho ha anunciat Dolors Pujol, una de les voluntàries de l’Escola Popular.

L’Escola Popular no només serveix per fer reforç escolar, també per crear vincles. Ho explica l’Aida, una voluntària.

Actualment, a l’Escola Popular hi ha més de 60 infants i té una llista d’espera d’una quinzena de menors. Aquest és un dels anys en què s’han rebut més peticions arran de la crisi de la covid-19. Per tant, des de dins es creu que la pèrdua de l’escola seria molt greu per Manresa

L’Escola Popular s’ubica als baixos d’un edifici ocupat per la PAHC l’any 2015 i que és propietat de la Sareb, l’anomenat banc dolent. Al juliol del 2018 es va celebrar un judici en què la PAHC va defensar que el dret de l’educació preval per sobre del de la propietat privada. La sentència però, els va ser desfavorable i ara la data del judici està fixada per l’1 de març del 2021.

Des de l’Escoleta, no entendrien que l’Ajuntament de Manresa, governat per ERC i JxCat, no es posicionés al costat de l’Escola Popular.