L’escola Llissach perd el concert a una línia

123

Fa un parell de setmanes que el curs escolar 2016-2017 ha començat a Santpedor, i ho ha fet amb algunes novetats. Tant l’escola Llissach com l’Institut d’Auro han presentat canvis en les seves línies.

L’escola Llissach, centre concertat per la Generalitat de Catalunya, ha començat el curs escolar de P-3 amb menys de 15 alumnes, que és el mínim per conservar la titularitat d’escola concertada. En aquests moments, aquesta línia ha passat a ser privada. La directora infantil i de primària del centre, Laura Comallonga, ha especificat que han perdut el concert d’Escola Concertada però que això no ha repercutit en el cost de les famílies. La diferència de diners, doncs, la posa l’escola.

Amb tot, són resultats negatius per un centre que cada vegada perd més alumnes. Segons Comallonga, les principals raons són la baixa natalitat i la campanya que es va fer el curs passat contra l’escola. L’escola Llissach de Santpedor va convertir-se en focus d’atenció quan el curs 2015-2016 7 famílies van treure de l’escola, a mig curs, els seus fills per discrepàncies amb la direcció i la línia educativa de l’escola. Ho escoltem:

Tot i els resultats, Laura Comallonga ha assegurat que el centre no necessita un replantejament del model educatiu, ja que segueixen apostant per la innovació en matemàtiques i el plurilingüisme.

Ara bé, no tot són males notícies pels centres educatius de Santpedor. L’IES d’Auro ha estrenat aquest curs la quarta línia de 1er d’ESO amb 107 alumnes. És la primera vegada que l’institut del poble ha vist quadruplicat un dels seus cursos, però la Directora del centre, Teresa Prat, ha afirmat que “se segueix treballant molt bé”. De fet, mentre l’Institut espera l’ampliació d’algunes de les instal·lacions, s’han anat buscant espais a l’edifici per fer front al gran nombre d’estudiants. Així ho explica Teresa Prat:

A partir dels anys 2003 i 2004 Santpedor va experimentar un gran increment de la natalitat. Això provoca que actualment hi hagi uns 100 alumnes cada curs. Ara bé, aquestes 4 línies de 1r d’ESO no seran un fenomen permanent de cara els cursos vinents però sí que seran un fet habitual, ja que a l’Institut hi arriben infants de dues línies de 6è de l’escola Riu d’Or, dues més de l’escola l’Olivar de Castellnou de Bages, i una altra de l’escola la Serreta.