L’escola bressol Els Gallarets de Santpedor s’adhereix a la vaga del sector per millorar les condicions laborals

222
Manifestació a Barcelona avui per reclamar millores al sector de les escoles bressol FOTO:RADIO CIUTAT DE TARRAGONA
Manifestació a Barcelona avui per reclamar millores al sector de les escoles bressol FOTO:RADIO CIUTAT DE TARRAGONA

El centre ha quedat avui en serveis mínims i sense activitats lectives perquè una majoria dels treballadors s’han adherit a la vaga de Llars d’Infants privades per millorar les condicions laborals

L’escola bressol Els Gallarets de Santpedor ha quedat avui pràcticament buida de treballadors. La majoria s’han adherit a la vaga que convocava CCOO per “un conveni just i digne” que millori les condicions laborals i salarials de l’actual, que estipula un sou base que no arriba als mil euros.

El centre ha operat amb serveis mínims i sense activitat lectiva, tal i com han fet públic des de la direcció dels Gallarets a través d’un comunicat en què demanen “comprensió” i expliquen els motius de l’adhesió a la vaga:
“Una millora salarial per les persones que treballen en escoles bressol privades i municipals externalitzades, ja que l’acord estableix una remuneració total de 930€ per a un col·lectiu que realitza activitats de docència en l’etapa preescolar, que coordina i avalua el procés d’aprenentatge dels més petits per a contribuir al seu desenvolupament cognitiu, potenciant les seves habilitats i destreses”.

La CUP reivindica la municipalització del servei

Des de la CUP Santpedor han emès també un comunicat en què es solidaritzen amb els treballadors dels Gallarets i de la resta d’escoles bressol del país. I en què reivindiquen un cop més la municipalització d’aquest servei al poble, un dels seus punts més destacats del programa electoral. Denuncien que “degut a la privatització de l’escola s’havien deixat de percebre 87.220€ per no sol·licitar correctament les subvencions els cursos 2013-2016 (pràctica corregida gràcies a la nostra intervenció), que s’incomplia la normativa en matèria de personal titulat i recentment també en matèria de ràtios, que han sigut altíssimes, la qual cosa ha comportat tancaments d’aules i acomiadaments de treballadores aquest curs del que se n’ha derivat massificació a les aules i un empitjorament de la qualitat”.