L’Esbart Vila de Sallent s’estrena per Sant Jordi

180

La primera actuació de l’Esbart Vila de Sallent va començar ben d’hora al matí organitzant les cadires a la plaça i muntant l’atrezzo del escenari. I és que, no només s’estrenaven en públic sinó que, entre actuacions, Fina Borràs i Salvador Arderiu recitarien poemes catalans.

Els protagonistes de la jornada, els nens i nenes dels esbarts de Sallent i Mollet, estaven nerviosos però el sol va tranquil·litzar a les famílies a l’hora de fer el seu primer ball. L’espectacle va començar a tres quarts de 12 a la Plaça Sant Antoni Maria Claret i va començar pel final, ja que les autoritats van haver de marxar abans del acte. L’alcalde del municipi, David Saldoni, va assegurar que “és un orgull tenir novament esbart i potenciar la cultura popular al poble sallentí”. L’altra novetat és que els esbarts van haver de ballar a peu de carrer, ja que l’escenari no complia els requisits de grandària necessaris. Així, la plaça es va convertir en un escenari delimitat per les ratlles d’un guix.

Un cop es va fer el repartiment dels obsequis, va començar l’acte amb un ball del cos de dansa de l’Esbart Vila de Sallent. Aquests van ballar  just al inici i també van concloure els balls amb la sardana del sallentí Jaume Riu “amb un somriure”. A més, entre dansa i dansa es recitaven uns poemes a cord amb els balls que s’havien de ballar, i aquest fet va fer que l’acte fos dinàmic i fluït.

Els esbarts s’intercalaven en les actuacions: primer ballava el de Sallent i després el de Mollet, alternant-se. No van haver-hi incidents en cap dels balls realitzats, a part d’alguna faixa mal col·locada o unes set betes mal lligades. Núria Hontecillas, coordinadora i fundadora de l’Esbart Vila de Sallent, va cloure l’acte agraint a tots els assistents i aquells que han cregut en el projecte que vinguessin fins la plaça. El següent espectacle que oferirà l’Esbart Vila de Sallent serà durant les Enramades.