Al Bages, el risc de rebrot baixa respecta la mitjana catalana, però la velocitat de transmissió continua per sobre l’1. A la capital, Manresa, les xifres milloren però encara continuen per sobre la mitjana.

La comarca presenta diferències en les xifres i això fa que encara no es pugui afirmar que la situació millora. A Manresa, el risc de rebrot i la velocitat de transmissió han baixat en els darrers dies.  Malgrat que la ciutat continua per sobre la mitjana catalana.

D’altra banda, els cribratges massius que s’estan fent a sis barris de Manresa han detectat 46 persones positives. S’han realitzat gairebé 5.000 test PCRs, molts més dels que plantejava Salut inicialment

Si ens fixem en algun dels municipis amb les pitjors xifres com Navàs, aquest presenta una millora respecte de les anteriors setmanes. Especialment en el nombre de positius. Ara en són 16 de totals al municipi, 12 menys que l’actualització de fa 3 dies. L’índex de rebrot, però, continua molt alt tot i que ha disminuït considerablement des de la darrera actualització. També millora la taxa de reproducció, situant-se per primera vegada, per sota de l’1.

A les escoles de Navàs, ara només hi ha 1 grup confinat. La darrera setmana n’hi havia 4. D’aquest grup, que pertany al Col·legi Sant Josep, hi ha 25 alumnes confinats.