Les xifres de la pandèmia s’estabilitzen a l’alça al Bages

106
Una jove fent-se una prova al centre de proves COVID de Manresa. - FOTO: ACN
Una jove fent-se una prova al centre de proves COVID de Manresa. - FOTO: ACN

Una setmana més la comarca del Bages té una afectació alta pel que fa a la pandèmia. El risc de rebrot continua disparat en les xifres més altes fins ara registrades, és a dir, als 5.771 punts. Mentrestant, la velocitat de transmissió s’estabilitza en l’1,24 després que fa set dies fos d’1,26.

A la capital, Manresa, el risc de rebrot també està per sobre els 5.000 punts, concretament als 5.116 punts. Ha tingut un ascens notable després que en els darrers 7 dies se situés al voltant dels 4.000 punts. La velocitat de transmissió té un valor semblant al conjunt de la comarca. En aquests moments és d‘1,22. Pel que fa als hospitals, segueixen pujant els ingressats tot i que no tant com fa dues setmanes. Ara mateix, hi ha 37 ingressats i s’han hagut de lamentar 4 defuncions en els darrers set dies.

Al conjunt de Catalunya, el risc de rebrot està disparat també per sobre dels 5.000 punts però no tant com al Bages. En aquest cas, el valor és de 5.253 punts. La velocitat de transmissió és la mateixa que a Manresa, és a dir, 1,22 i s’ha estabilitzat en aquest valor des de fa 3 setmanes. Als hospitals, els ingressats han superat el llindar dels 2.000 i les defuncions han pujat a 202 en la darrera setmana.