Les xifres de la pandèmia milloren al Bages, però la incidència és encara important

172
Ja s'han detectat 24 casos de coronavirus al Bages. FOTO: NY TIMES
Ja s'han detectat 24 casos de coronavirus al Bages. FOTO: NY TIMES

La pandèmia del coronavirus experimenta un descens de la seva incidència arreu del país. Tot i això, en comarques com el Bages aquesta millora és relativa i encara molt reduïda en comparació a tot el territori. Si ens fixem en el risc de rebrot, aquest ha baixat respecte de l’anterior setmana, situant-se en els 246 punts. Malgrat tot, el Bages és la setena comarca del país amb la pitjor xifra de risc de rebrot. El que no ha baixat, de fet, ha augmentat és la velocitat de transmissió del virus. La famosa “R” ha passat del 0,72 al 0,94 en dues setmanes i s’apropa al valor d’1 que indica una transmissió molt elevada.

Pel que fa als ingressats als hospitals de la capital Manresa, aquesta darrera setmana han ingressat 30 persones, 26 menys que l’anterior, i s’han registrat dues defuncions, les mateixes que fa dues setmanes.  Si ampliem la mirada, el nombre d’ingressats per covid-19 als hospitals catalans segueix baixant i està ja en 838, i això significa que n’hi ha 53 menys que divendres. També ho fan els ingressats a l’UCI; ara en són 330, 14 menys. Ahir es van registrar 16 noves morts.

Tornant al Bages, la xifra de vacunats de la primera dosi supera ja les 60.000 persones i les de la segona dosi superen les 30.000.