Una gimcana turística que recórre els llocs més emblemàtics de Sant Fruitós. Aquesta és una de les novetats de la Festa Major d’estiu d’enguany. Es farà diumenge 1 de juliol, a les 10 del matí, i s’iniciarà al Cobert de la Màquina de Batre, escenari central de l’edició d’enguany.

“Les relíquies de Sant Fruitós de Bages”, doncs, té l’objectiu de visitar i reconèixer els llocs més emblemàtics i hstòrics del municipi a través d’unes proces que s’hauran de completar des de l’inici fina al final del recorregut.  Així, els participants hauran de realitzar diverses proves, les quals són una barreja de jocs de cucanya amb els conceptes de room escape (o proves d’enginy) i geocatching (localitzar punts mitjançant coordenades GPS). Una activitat que els organitzadors asseguren que és “ideal per fer en família”. D’aquesta forma, és apte per a tots els públics (però s’ha de tenir en compte que és més recomanable a partir dels 6 anys, per la dificultat d’alguna prova).

Això si, qui hi vulgui participar s’ha d’inscriure previament aquí. Les inscripcions ja estan obertes i hi ha un limit de 60 persones. S’ha de fer en grups de 4 a 6 persones i és obligatori portar telèfon amb connexió a internet i GPS.

Com funciona?

Pel que fa a la part tradicional de la gimcana, trobarem entre d’altres elements les típiques curses de sacs, però hi tindrà una especial presència la part de “room escape” que afegirà a la gimcana un perfil més enginyós i d’habilitat intel·lectual. Finalment, el factor “geocatching” acompanyarà l’activitat en cada prova superada ja que es donarà, com a recompensa, unes coordenades GPS que guiaran als participants fins a la següent prova, fent-los passar pels llocs més emblemàtics i històrics de Sant Fruitós de Bages a la vegada que es divertiran i coneixeran el municipi.

La gimcana tindrà el seu element competitiu, ja que tots els equips estaran cronometrats, de manera que els equips que facin el millor temps obtindran un premi com a guanyadors. A part però, tots els participants rebran un obsequi i diploma com a record.