Les rebaixes creen polèmica a Sallent però els comerciants són positius

161

Després d’uns dies de descomptes en diversos establiments del poble, dijous 7 de gener és el dia que el comerç català considera com a “oficial” d’inici de la campanya de rebaixes d’hivern. L’explicació dels descomptes avançats es troba en la suspensió, per part del Tribunal Constitucional, de la llei de comerç catalana. Això permet que, qui vulgui, s’adapti a la llei espanyola que permet iniciar-les el 2 de gener.

Josep Puig, president del Comerç Associat de Sallent, ens ho explica:

La Laura Martínez, propietària de l’Okapi, coincideix que els descomptes avançats fan mal, però explica que és difícil negar una rebaixa una clienta “de tota la vida” quan els comerços veïns n’estan oferint. També explica que a un poble “s’ha de mirar més pel client” i ser conscient de la seva realitat. A més, posa sobre la taula un altre concepte: “les rebaixes s’estan descafeïnant” i “la gent vol ser enganyada”.


A part, les rebaixes han començat amb descomptes entre el 20 i el 70%, segons el cas, sobretot en el sector de la moda i el calçat. Joan Martí, de la botiga Esports Martí, ens explica el seu cas:


Tot i els grans descomptes, hi ha comerços sallentins més optimistes que d’altres. Joan Martí és un dels positius:


A Catalunya es preveu un increment de les vendes entre un 3 i un 5%, i els càlculs que fa la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC) avancen que la despesa mitjana per persona se situarà entre els 90 i els 100 euros.