Les rebaixes a Manresa comencen amb una campanya per promocionar el consum responsable

170
Botiga Xics de Manresa. - Imatge: Manresa Turisme
Botiga Xics de Manresa. - Imatge: Manresa Turisme

L’Ajuntament de Manresa, el Consell Comarcal del Bages i l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central engeguen una campanya per promocionar el consum responsable amb la mirada posada en el període de rebaixes.

La iniciativa, que s’està promocionant per xarxes socials, pretén que la ciutadania connecti amb la idea que un consum conscient i raonable és beneficiós per a tothom. Això representa un pas més en la col·laboració que l’Ajuntament de Manresa i el Consell Comarcal mantenen des de fa anys per oferir un punt comarcal d’atenció al consumidor. Enguany, aquesta unió s’ha estès amb la suma de l’Ateneu Cooperatiu.

El lema escollit és “comprem amb el cap i amb el cor” i les imatges gràfiques conviden a reflexionar sobre el coneixement que es té de l’impacte que genera cada compra, sobre l’origen del producte o sobre les condicions amb les quals s’ha fabricat. La iniciativa també inclou eslògans que destaquen que “un consum coherent millora les condicions de vida de les persones i del planeta”, així com també defensa el comerç local.

La campanya a les xarxes és la primera acció en una nova línia de foment del consum responsable, que es vol enfortir aquest 2021 amb noves iniciatives de sensibilització de consum responsable i de bones pràctiques.

El consum responsable és una prioritat de l’Organització de Nacions Unides i posa el focus en la necessitat de minimitzar els residus, així com la importància de reciclar i reduir el consum compulsiu.