Els atemptats de París de fa dues setmanes no van deixar indiferents a ningú. Al llarg de la setmana passada els centres educatius de Sant Fruitós de Bages van parlar sobre els atemptats a les aules.

El centre educatiu que podríem dir que li ha tocat més d’aprop és l’Institut Gerbert d’Aurillac, ja que una de les modalitats del seu Batxillerat és el Batxibac. L’alumnat que accedeix a aquesta modalitat obté dues titulacions i pot accedir a les Universitats catalanes i a les Universitats franceses. És per això, que l’institut té molt contacte amb alumnes de França. El director de l’institut Gerbert d’Aurillac, Eduard Casserres, explicava que de seguida es van posar en contacte amb l’institut amb qui fan intercanvis i van elaborar un comunicat que es pot llegir al web de l’institut.

La comunitat islàmica de Sant Fruitós de Bages ha rebutjat els atemptats de París. El membre de l’Associació de famílies marroquines, Abdul Kader i el seu fill Hosam Mansouri, van deixar clar a ràdio Sant Fruitós que les persones que han fet aquests atemptats no són musulmans sinó que són persones que juguen amb el nom de l’Islam i manipulen a persones amb situacions precàries perquè comentin els atemptats.