El mes de gener, l’Ajuntament de Navarcles va buidar el Llac per poder netejar el fons i recuperar profunditat de l’espai, ja que s’utilitza per fer activitats de lleure. La intenció inicial, doncs, era que s’assequessin els fangs i reomplir-ho al cap de dos mesos. Ara bé, a causa de les pluges de les últimes setmanes els llots no s’han assecat i el consistori ha optat per la solució més ràpida i econòmica, un pla d’urgència: buidar de nou deixant assecar el llot a l’exterior i, més endavant, traslladar-lo a l’abocador.

D’aquesta forma, l’Ajuntament ha contractat una empresa que traurà els fangs del Llac, del 26 d’abril i al 10 de maig, i els dipositarà al Pla de Cal Tàpies de forma provisional. L’objectiu és que els fangs perdin volum i que el Llac pugui estar en condicions per poder ésser utilitzat per activitats lúdiques durant l’estiu.

Un dels problemes amb els quals també s’havia trobat el consistori és que l’empresa que havia guanyat el concurs per treure els fangs va renunciat a l’execució de l’obra. Així, simultàniament, es farà un concurs per contractar l’empresa que transporti als fangs a l’abocador tal com estava previst.

Finalment, el consistori fa una crida als veïns que vulguin fangs per ús personal. Només cal que facin una petició a l’Ajuntament que autoritzarà poder-los disposar. Asseguren que “no es podrà agafar terra sense autorització ni està permès cap mena d’abocament”.