Les pluges dels últims dies han representat un respir a la situació d’estrès hídric que viuen les poblacions amb massa boscosa, però ni de bon tros una solució. Per exemple, Sant Fruitós de Bages, que fa gairebé un any va viure un incendi molt violent que va cremar a peu d’habitatge. Els experts diuen, que la solució serà, més que no pas les pluges, una bona gestió forestal. 

De fet, la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, diu que la propera legislatura ha de ser la de la gestió forestal. Ho va dir dissabte, en l’assemblea anual de la Federació catalana d’associacions de propietaris forestals (BOSCAT), on hi van assistir govern i propietaris forestals.

Creu que un dels grans problemes és que la societat només recorda la importància dels boscos el dia després que s’hagi cremat. En aquest sentit, Jordà va destacar la importància de “gestionar, salvaguardar i, si cal, pagar la conservació del territori i del paisatge.  Just Serra és president del Boscat. 

 

Però el sector forestal es troba encara amb un altre problema: la falta de personal qualificat per treballar al bosc. El fet que siguin feines dures i poc remunerades fa que hi hagi poca gent que s’hi vulgui dedicar i, per això, des de BOSCAT, Serra ha explicat que treballen per revaloritzar el bosc. En aquest sentit, busquen noves vies com, per exemple, la fusta per a la construcció.