Les plantes d’ICL a Súria i Sallent rebran ajudes econòmiques per compensar les emissions de CO2

161
Pla general de sal de desgel que es tracta a la planta que ICL Iberia té a Súria. Imatge del 30 de gener de 2019 (Horitzontal).

Catalunya és el tercer territori de l’Estat que rebrà el major import en ajudes a la indústria per compensar les emissions de CO2. Concretament, s’hi destinaran 9,8 milions d’euros, per darrere de Galícia, amb 13,3, i Astúries, amb 10,1. Les ajudes són un mecanisme de compensació de les despeses indirectes a les emissions de gasos d’efecte hivernacle repercutides en el preu de l’electricitat. Una de les empreses que rebrà aquesta ajuda és de casa nostra. Així les plantes d’Iberpotash de Súria i Sallent formaran part d’aquest grup d’empreses que rebran un incentiu per part del govern espanyol. Concretament rebrà uns 164 mil euros per Súria i uns 112 mil per Sallent aproximadament.

Des de la secretaria general d’Indústria es creu que amb aquesta convocatòria el govern compleix amb el seu compromís de donar suport als sectors industrials i reforça la competitivitat de la seva indústria, molt sensible als costos energètics.

Les propostes són provisionals i es troben subjectes a les possibles al·legacions de les empreses així com la resposta als requeriments d’informació exigida en alguns casos. Un cop conclogui el període d’al·legacions, el ministeri les avaluarà i proposarà les quantitats definitives.