Les Piscines Municipals de Manresa passen a anomenar-se Manel Estiarte i Duocastella

167

Des de fa mesos, el Club Natació Minorisa ha promogut la iniciativa de batejar les Piscines Municipals de Manresa amb el nom de Manel Estiarte i Duocastella, l’exwaterpolista i llegenda esportiva de casa nostra. Doncs finalment avui, en el ple de l’Ajuntament de Manresa s’ha aprovat aquesta iniciativa per unanimitat. El cert és que la proposta ha comptat amb un gran suport institucional, social i popular per batejar les Piscines Municipals amb el nom d’una llegenda, no només de Manresa, sinó també a nivell mundial.

La proposta ha estat defensada al ple per diversos integrants del club manresà. Un d’ells, Gaspar Ventura, qui va ser esportista olímpic, company d’equip i entrenador de Manel Estiarte en diferents etapes de la seva vida esportiva. L’ha acompanyat Elisabet Ventura, com a representant de la Junta Directiva del Club Natació Minorisa. També per la presidenta del Club Natació Minorisa, Montserrat Gomáriz; el vicepresident segon del Club, Jordi Serracanta, i l’expresident d’aquesta entitat, Lluís Lázaro.

En la seva intervenció al ple, Gaspar Ventura ha destacat que “Manel Estiarte i Duocastella ha sabut ser sempre un número 1, un líder fet des de la modèstia, puntual a l’hora d’entrenar, el primer a llançar-se a l’aigua, complidor amb les ordres de l’entrenador i compromès amb el seu equip, dins i fora de l’aigua. Tot això enlairant sempre una bandera, la de la seva ciutat, Manresa. Hi ha molta gent que estima la seva ciutat, però són pocs els que tenen l’oportunitat de fer-ho saber arreu del món, com ho ha fet en Manel”. Gaspar Ventura també ha recordat la llarga història de les piscines de Manresa: “És un reconeixement a aquells que van lluitar per aconseguir la primera piscina, l’any 1932, o la segona coberta de l’estat, l’any 1955, o la piscina olímpica, de 50 metres, l’any 1971, o l’actual, del 2007”.