Les Piscines Manel Estiarte i Duocastella s’inauguren per la porta gran

298

Les Piscines Municipals de Manresa han estat l’escenari de dues fites importants en una mateixa tarda. En primer lloc s’ha fet la descoberta de la placa que suposa el canvi de nom de Piscines Municipals de Manresa a Piscines Manel Estiarte i Duocastella, en honor a l’estrella manresana del waterpolo català, espanyol i europeu. Un Manel Estiarte que no s’ha volgut perdre l’acte oficial del canvi de nom i ha estat el gran protagonista juntament amb altres personalitats polítiques i esportives de la ciutat de Manresa.

La pandèmia ha ajornat uns mesos la inauguració d’aquest nou nom per a les Piscines de Manresa, però aquest dimecres per fi ha estat una realitat, en un esdeveniment internacional sense precedents. Estiarte ha lluit durant tota la tarda un posat molt feliç, però sobretot molt emocionat.

Una fita molt important pel Club Natació Minorisa, el quan en poc temps veurà com també canvia el nom del club a Club Natació Manresa. Una tarda que, per la seva presidenta, ha estat una tarda plena d’emocions.

 

 

I és que una hora més tard, Manresa s’ha convertit en la capital mundial de waterpolo acollint el FIBRACAT Women’s Waterpolo Cup o el que és el mateix, un partit entre la selecció catalana i la selecció bicampiona olímpica dels Estats Units. Un partit que ha servit a moltes jugadores del combinat català com les il·lustres Maica Garcia, Anni Espar, Laura Ester o Roser Tarragó, de preparació pels pròxims Jocs Olímpics de Tòquio.

 

La selecció catalana femenina ha tornat a competir vuit anys després del Catalunya-Gran Bretanya de l’abril del 2013 com a únic precedent i ho ha fet a Manresa contra la vigent campiona olímpica, la selecció dels Estats Units.

El partit també s’ha emmarcat dins el centenari de la Federació Catalana de Natació. Les diferents personalitats esportives i polítiques de la ciutat no s’han volgut perdre el partit. Tampoc Laura Vilagrà, exalcaldessa de Santpedor i recentment proclamada consellera de Presidència de la Generalitat, que també ha volgut acompanyar els actes del club manresà. Vilagrà ha aprofitat per assistir a les Piscines després de la visita que ha fet aquest matí al Consell Comarcal, on s’ha reunit amb agents econòmics de la comarca.