Les PIMES creuen que la Catalunya Central necessita una bona xarxa ferroviària per ser més competitius

253
Pla americà d'Antoni Cañete i Esteve Pintó a la seu de PIMEC Catalunya Central

Millorar el sistema ferroviari i centrar els esforços en una reestructuració del sector de la indústria del metall diuen que són, segons les PIMES, els principals eixos per poder crèixer dins de la indústria. 

El seu president a la Catalunya Central, Esteve Pintó i el seu màxim responsable de PIMEC a Catalunya, Antoni Cañete creuen que perquè funcioni l’economia s’ha de donar més ajudes i sortides a les petites empreses. Això passa també per l’ordenació de sòl industrial, per captar noves empreses, l’aposta per les energies renovables, o campanyes per incentivar el comerç de proximitat.
Després de ser escollit com a nou president de les PIME, Cañete, està visitant les delegacions territorials de PIMEC. 
El responsable a la Catalunya central, Esteve Pintó, diu que és moment d’enfocar-se cap a una nova estratègia i ser més competitius el territori. Pintó també ha exposat la necessitat d’ordenar el sòl industrial per poder rebre noves inversions i fer créixer les empreses ja localitzades al territori. Això, diu, també passa per millorar la conectivitat dins del territori.

 

A tot això també s’ha parlat de la digitalització del comerç local. De fet s’ha parlat de la campanya ‘Ben fet’, un distintiu que certifica l’origen i la traçabilitat dels productes i serveis catalans i en promociona el consum tant en l’àmbit nacional com internacional.

La mineria, per la seva banda, també ha sigut un dels temes que hi ha hagut sobre de la taula. S’ha mostrat preocupat per la situació que viu el sector, la caiguda del preu de la potassa i el tancament de la mina de Vilafruns.

Un gran acte amb pimes i autònoms

Aprofitant la seva visita a la Catalunya Central, Antoni Cañete ha anunciat que tenen previst celebrar un gran acte d’activisme empresarial el 28 d’octubre per a pimes i autònoms.