Les perruqueries no entenen per què paguen un 21% d’IVA i ara els consideren com a necessitat bàsica

164

Les perruqueries no han encaixat gaire bé la notícia que són “necessitat bàsica”. Des del Govern però consideren que és una mesura necessària perquè expliquen que no volen alterar la vida de la gent ni tampoc la del petit comerç.

El Govern explica que per a moltes persones grans és imprescindible anar a la perruqueria perquè no poden rentar-se el cap. Una mesura que, Aina Ros, que és perruquera, explica que podrien anar perfectament a casa i no estar en contacte amb molta gent a la vegada. Una solució, però, que tampoc veu viable.

Una altra de les sallentines afectades és la Marisa Pont. Ella deixa clar que el seu servei no és de primera necessitat perquè des del 2012 les perruqueries paguen un IVA del 21%, per tant, es considerat com a un servei de luxe i no de primera necessitat. Ella mateixa ho ha explicat a Ona Bages.

Amb tot, el sector s’ha posat d’acord i a través de les xarxes socials estan intentant que cap perruqueria obri, almenys durant una setmana. A les xarxes socials s’ha creat un grup de Facebook de més de 5.000 persones on es volen posar d’acord per tal de no obrir.