Clou sense incidents destacats la Festa Major de Santpedor més participada, amb 54 penyes i més de 1500 persones

Santpedor és un altre món, almenys durant els quatre dies de Festa Major. La descasacada de l’estàtua del Timbaler, la traca final dels Bous de Foc i la consagració de la colla ‘Descontrol’ com a colla ‘bacallanera’ del 2018, van posar ahir el punt i final a una Festa Major que ha batut, de nou, rècords de participació.

Les casaques de les penyes, de tots els colors imaginables, han inundat un any més el poble. Enguany, amb un nou rècord de colles, 54 (més de 1500 persones) totes encabides al camp vell de futbol del Llissach, que cada any es queda més petit i obliga a començar a plantejar-se si en un futur caldrà fer un canvi d’escenari. Les colles, l’autèntica joia de la corona de la Festa Major, són el reflex d’un poble on cada any que passa creix la xarxa social i d’entitats.

A banda de les penyes, centenars de persones de la resta de la comarca s’han apropat al poble, sobretot el dissabte, per gaudir de la fira i les activitats de la Festa Major. Amb tot, el balanç d’incidents ha sigut positiu, tal i com mostren els mapes d’incidències que, per segon any, la Policia Local ha anat publicant cada dia. Al final, molt poques incidències greus, la més destacada els actes vandàlics contra cotxes i mobiliari urbà el dijous a la nit.

Durant aquests quatre dies, hi ha hagut activitats de tot tipus i per a tots els públics. Matinal de cultura popular, xarangues, concerts, tobogan aquàtic, vaquetes, fira, i moltes més opcions per una Festa Major cada cop més diversificada, que han tingut molt bona acollida pel públic. Per altra banda, les piscines municipals, com cada any, van obrir dissabte les portes oficialment i van inaugurar així la temporada d’estiu.