Les penyes brillen de nou a la Festa Major de Santpedor

160
Plaça Gran de Santpedor després de l'entrada de penyes el divendres
Plaça Gran de Santpedor després de l'entrada de penyes el divendres

Milers de persones van participar del gran ventall d’activitats de la Festa Major de Santpedor, que va acabar ahir amb la descasacada i la proclamació de la penya F.F. com a colla ‘Bakallanera’

Santpedor va cloure ahir la seva Festa Major amb la descassacada de l’estàtua del Timbaler i la proclamació de la colla F.F. com penya ‘Bacallanera’.

Les casaques de colors dels membres de les més de 60 colles de Santpedor van inundar durant el cap de setmana i fins ahir dilluns el poble. Les penyes van acaparar un cop més el protagonisme d’aquesta festa que segueix trencant el seu sostre any rere any, però la veritat és que centenars de gent de tota la comarca va apropar-se a Santpedor a gaudir del número inacabable d’activitats, a tota hora, i per tots els públics. Des de concurs de petanca o escacs, fins a festa Holi, passant per tobogans aquàtics, cultura popular, correfoc, concerts de tot tipus, o les tan populars com controvertides ‘vaquetes’, que no obstant es van celebrar amb normalitat un any més. A banda de novetats al programa com els monòlegs de diumenge a la Plaça de la Font, molt aclamats pel públic.

Ahir al vespre la Plaça Gran va ser l’escenari del fi de festa amb botifarrada i la proclamació de la penya F.F. com a colla ‘Bakallanera’, per la seva activitat durant tota la Festa Major i també en commemoració pels seus 20 anys d’existència. A més es va treure la casaca amb els colors de totes les penyes de l’estàtua del timbaler i els Bous de Foc van acomiadar la festa amb la ‘Tronada’, que organitzen de forma autònoma des de fa tres anys.