Les parcel·les de Sant Fruitós de Bages hauran d’estar netes abans de l’1 de maig

108
Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

L’ordenança estableix que els propietaris que no facin la neteja, hauran de cobrir les despeses dels treballs que faci l’Ajuntament a les seves parcel·les

A Sant Fruitós de Bages, els propietaris d’una parcel·la tenen el deure de mantenir-la en condicions de seguretat i salubritat per tal de minimitzar el risc d’incendis, tal i com es troba regulat en l’Ordenança Municipal respecte aquesta matèria. Enguany, el termini per tal de fer aquest manteniment finalitza el proper 1 de maig.

A partir d’aquesta data, l’Ajuntament inspeccionarà l’estat en què es troba cadascuna de les parcel·les i en cas que no es compleixin les condicions que contempla l’ordenança, es procedirà a netejar el terreny de forma subsidiària i per tant es cobrarà la taxa corresponent de la neteja a cada propietari.

L’Ajuntament recorda que cal fer una neteja total del sotabosc i retirar arbres morts i en general condicionar la parcel·la per tal de minimitzar el risc d’incendis. En cas de parcel·les dedicades a l’explotació agrícola també caldrà netejar els marges on no hi hagi activitat. L’ens també remarca que els propietaris han de garantir el manteniment dels terrenys fins el 15 d’octubre, moment en que finalitza el període de prohibició d’encesa de foc per risc d’incendi forestal.

L’any 2018 va ser el primer any d’aplicació de la taxa que inclou l’ordenança, assolint-se un alt compliment per part dels propietaris. De les 464 parcel·les que es van inspeccionar, 262 van ser netejades pels mateixos propietaris i 112 per l’Ajuntament.