Les obres del Pont de Cabrianes estaran enllestides al setembre

545

Cabrianes gaudirà d’una nova connexió a través del Pont a partir del proper mes de setembre. Ahir una delegació d’experts i autoritats, encapçalada pel Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, van visitar les obres per conèixer de primera mà la situació d’aquestes. El conseller va ser rebut per l’alcalde de Sallent, Oriol Ribalta i la delegada del govern dels Serveis Territorials a la Catalunya Central, Alba Camps, entre d’altres.

La comitiva va visitar unes obres que estan en dansa des de fa 10 mesos – just es van iniciar al començament de la pandèmia-. Segons van explicar les autoritats presents les obres haurien d’acabar al mes de setembre, moment en què també s’obriria el Pont al trànsit. Calvet explicava quin és el valor de l’obra pel conjunt del territori.

Aquests treballs d’ampliació i reforma del Pont de Cabrianes consisteixen en eixamplar els laterals de 6 a 12 metres. Tindrà una calçada de doble carril que permetrà el pas alhora d’un vehicle per cada sentit. També s’instal·larà una vorera per a la circulació de vianants i ciclistes.

L’ampliació no va en detriment de conservar l’estructura inferior original, que inclou les arcades i els alçats. Tot i això, s’afegirà un arc central per fer el pont més resistent. Pel pont d’accés a Cabrianes hi circulen una mitjana de 7.200 vehicles diaris, els quals des de l’agost han de fer rutes alternatives per poder entrar i sortir del nucli amb el pont tallat.

L’alcalde de Sallent, Oriol Ribalta, valora l’obra com a molt important per generar fluïdesa i també riquesa al municipi.

Aquesta obra, que compta amb una inversió de 3,48 MEUR, permetrà afavorir la seguretat i la fluïdesa en la conducció, així com la mobilitat de vianants i ciclistes. A la visita també van assistir el secretari i el director general d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín i Xavier Flores, respectivament, i el director general de Transports i Mobilitat, David Saldoni.