[ÀUDIO] L’escola Torres Amat ha començat el curs amb nova directiva: David Romà com a director, Judit Icart com a cap d’estudis i Gemma Espel com a secretaria. Si l’any passat la temàtica transversal va estar marcada pels hàbits saludables, enguany l’eix serà Sallent. Així doncs, durant tot l’any es faran activitats relacionades amb la vila, la seva història i el seu present.

Pel que fa a l’escola Vedruna, el centre inicia el calendari escolar amb la llar d’infants plena. Fins i tot, amb llista d’espera. Magda Casòliva, la directora, ens ha transmès l’alegria de l’escola en aquest tercer any de llar d’infants :

A partir de P3, donaran molta importància a les noves tecnologies, seguint la metodologia de treball guiada Google for Education i utilitzant els chromebooks com a eines de treball.

Fina Gonzàlez, directora de l’escola bressol l’Esquitx, ha esmentat com a novetats del nou curs les classes de música gratuïtes en col·laboració amb l’escola Cal Moliner, així com el canvi d’horaris.

Si l’any passat ja van començar a oferir l’hora d’acollida de vuit a nou del matí, enguany han afegit la franja de dotze a una del migdia. Així, hi haurà més flexibilitat per tal que les famílies deixin i recullin els infants. Gonzàlez ha insistit en les dificultats de les escoles públiques per fer certs canvis, ja que es regeixen per decrets del Departament d’Educació de la Generalitat i han de rebre les autoritzacions necessàries.

L’escola municipal de música Cal Moliner, a més de les ja esmentades classes de música gratuïtes a l’Esquitx, obre un espai per a nadons de 0 a 36 mesos anomenat Bressonant. Innovador, busca “crear un entorn musicalment variat” tant per als més petits com per als seus acompanyants, mitjançant cançons, moviments, balancejos, massatges, percussions o jocs :

bressonant
Fragment del fulletó proporcionat per l’escola

Una altra de les novetats és el trombó, que s’incorpora com a nou instrument. A part de les classes, també s’ofereix la possibilitat de lloguer. Ruth Matamala, la directora de l’escola, ens ha informat de totes aquestes novetats. I ha afegit que aquest setembre ha sortit el primer número de la revista gratuïta Mum’s, sobre tot allò que passa a l’escola, i els seus perquès.

La directora de l’institut Marta Sellas encara el nou curs emfatitzant els cicles formatius: al Grau Mitjà de Manteniment de Maquinària, dual amb la empresa Iberpotash; al Grau Mitjà d’Activitats Comercial (modalitat Logística) i al Grau Superior de Logística i Transport. Hi ha tres alumnes que treballen en empreses mentre estudien cicles formatius. Segons Sellas, aquest tipus d’estudis suposen un repte i una oportunitat per a possibles contractes laborals.

Finalment, anant de l’institut cap a Cabrianes, l’escola Els Pins aquest any ha canviat de ZER (Zona Escolar Rural). Ha deixat la ZER Bages per integrar-se dins la ZER Moianès Ponent, amb els municipis de Calders, Monistrol de Calders i Mura. El director d’Els Pins Joan Palomeres ens ha transmès l’entusiasme pel canvi, que els fa estar més a prop de les altres escoles de la zona: “Estem a 12 minuts de Calders, la seu de la ZER”. A més a més, això suposa un projecte educatiu nou, amb nous especialistes en educació física, música i anglès.