El Procicat aprova noves mesures per contenir lincrement de contagis de coronavirus de les últimes setmanes. Les restriccions afecten al sector de la restauració, els comerços i la cultura.

Botigues i establiments comercials hauran de limitar laforament a un 30% de la seva capacitat i es prohibeixen els serveis que impliquen contacte físic, sempre que no siguin mèdics, i exceptuant les perruqueries. A lespera que sacabin de concretar els aforaments, els locals esportius com gimnasos es limitaran al 50% i sempre amb cita prèvia.

El sector cultural, per la seva banda, haurà de reduir els aforaments al 50%. Recordem que fins ara, operaven a un 70% en algunes zones com Barcelona i al 100% als punts on hi havia restriccions especials. En aquest cas, es manté la preassignació de seients i els espais hauran de tancar a les 11 del vespre.

Pel què fa a la restauració, les mesures són més dràstiques. El Procicat obliga a tancar bars i restaurants durant 15 dies i només podran servir comandes per emportar.

Amb tot, el Govern demana a la ciutadania que limiti al màxim els contactes socials i la mobilitat fora del seu domicili. La intenció de la Generalitat és aplicar aquestes mesures a partir de la mitjanit de divendres, però caldrà primer l’aval del TSJC.