Les noves càmeres de seguretat de Pineda de Bages i les Brucardes controlen el 98% dels cotxes que passen

309
Càmera de seguretat a l'entrada de Pineda de Bages venint de Santpedor FOTO.REGIO7
Càmera de seguretat a l'entrada de Pineda de Bages venint de Santpedor FOTO.REGIO7

Ja estan en funcionament les cinc noves càmeres que ha instal·lat l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages per reduir l’índex de robatoris a Pineda de Bages i les Brucardes

ACN – L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha instal·lat cinc càmeres en els accessos a les urbanitzacions de Les Brucardes i Pineda de Bages per tenir controlat tots els vehicles que entren i surten. Els aparells, que fotografien les matrícules, pretenen reduir el nombre de robatoris a la zona. Utilitzen un mecanisme pioner que permet arribar a capturar el 98% dels vehicles que li passen pel davant. Segons dades dels Mossos d’Esquadra, del 29 d’octubre al 8 de novembre s’han produït quatre robatoris amb força a domicilis de les dues urbanitzacions. A l’estiu, segons el consistori, n’hi va haver vuit. L’Ajuntament té intenció d’instal·lar més aparells, fins a un total de 18, en els propers tres anys.

Sant Fruitós va viure, entre juliol i agost, en 40 dies, vuit robatoris en domicilis de les urbanitzacions de Pineda de Bages i Les Brucardes. En els darrers 15 dies se n’han denunciat quatre més i un en grau de temptativa. Els lladres, expliquen els Mossos, han forçat les finestres o portes dels immobles i, un cop dins, s’han endut diners, rellotges i joies.

En plena nova onada, les càmeres han entrat en funcionament. L’alcalde santfruitosenc, Joan Carles Batanés, però remarca que la intenció d’instal·lar-se ve davant dels darrers episodis. Aquestes cinc càmeres, tres que s’han col·locat a Pineda i dues a Les Brucardes, costaran a l’Ajuntament prop de 40.000 euros. Batanés, però, manifesta que no seran les úniques i que la intenció és anar incrementant el nombre fins a unes 18 que s’instal·larien en tres anys en els diferents nuclis del municipi bagenc. Els punts on s’han instal·lat les primeres han estat seleccionats per la Policia Local.