Ja estan en funcionament les cinc noves càmeres que ha instal·lat l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages per reduir l’índex de robatoris a Pineda de Bages i les Brucardes

ACN – L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha instal·lat cinc càmeres en els accessos a les urbanitzacions de Les Brucardes i Pineda de Bages per tenir controlat tots els vehicles que entren i surten. Els aparells, que fotografien les matrícules, pretenen reduir el nombre de robatoris a la zona. Utilitzen un mecanisme pioner que permet arribar a capturar el 98% dels vehicles que li passen pel davant. Segons dades dels Mossos d’Esquadra, del 29 d’octubre al 8 de novembre s’han produït quatre robatoris amb força a domicilis de les dues urbanitzacions. A l’estiu, segons el consistori, n’hi va haver vuit. L’Ajuntament té intenció d’instal·lar més aparells, fins a un total de 18, en els propers tres anys.

Sant Fruitós va viure, entre juliol i agost, en 40 dies, vuit robatoris en domicilis de les urbanitzacions de Pineda de Bages i Les Brucardes. En els darrers 15 dies se n’han denunciat quatre més i un en grau de temptativa. Els lladres, expliquen els Mossos, han forçat les finestres o portes dels immobles i, un cop dins, s’han endut diners, rellotges i joies.

En plena nova onada, les càmeres han entrat en funcionament. L’alcalde santfruitosenc, Joan Carles Batanés, però remarca que la intenció d’instal·lar-se ve davant dels darrers episodis. Aquestes cinc càmeres, tres que s’han col·locat a Pineda i dues a Les Brucardes, costaran a l’Ajuntament prop de 40.000 euros. Batanés, però, manifesta que no seran les úniques i que la intenció és anar incrementant el nombre fins a unes 18 que s’instal·larien en tres anys en els diferents nuclis del municipi bagenc. Els punts on s’han instal·lat les primeres han estat seleccionats per la Policia Local.