Les mascaretes desapareixen de les aules catalanes de primària i secundària a partir d’aquest dimarts

65

Tal com va anunciar fa unes setmanes, el Govern català s’avança un dia al decret estatal que eliminarà les mascaretes gairebé per complet en espais interiors. Tot plegat, per fer-ho coincidir amb la represa del curs després de Setmana Santa i, també, per sentit comú. En parlava la portaveu del Govern, Patricia Plaja.

Aquest avançament, però, només fa referència a l’alumnat de primària i secundària. 

 

La resta de la població haurà de seguir portant mascareta en espais tancats fins demà.

Que és quan entrarà en vigor aquest decret estatal que les eliminarà en qualsevol espai interior, a excepció de farmàcies, residències, centres sanitaris i transport públic. Amb tot, la presidenta del Comitè Científic Assessor, Magda Campins, recomanava a les persones vulerables que la segueixin portant en interiors, però també en exteriors amb aglomeracions. En parlava en una entrevista a RAC1.

Pel què fa a l’impacte de les interaccions per Setmana Santa, Campins assegurava que s’espera un increment de contagis, però no d’hospitalitzacions.

Amb tot, i davant la retirada de la mascareta a partir de demà, Campins demanava prudència, ja que la nova mesura pot fer pensar que el virus està controlat.