Ràdio Oló Ràdio Oló Ràdio Sallent Ràdio Sant Fruitós Ràdio Santpedor Ràdio Avinyó Ràdio Súria

Les males dades queden en un ensurt i el Moianès torna a rebaixar els indicadors de risc

Els 8 contagis de l’anterior setmana van provocar que la comarca passés de risc de rebrot zero a tenir un risc elevat de 105 punts i una velocitat de propagació del virus d’1,71. Ara, segons les dades del Departament de Salut, la situació s’ha relaxat amb la detecció d’únicament 2 nous casos positius. 

A tot això, el risc de rebrot continua sent moderat i es situa en 79 punts, mentre que la velocitat de propagació disminueix fins a 1,02 punts, encara per sobre de l’1 que seria el recomanable perquè la pandèmia no s’expandeixi. 

Malgrat tot, la majoria de poblacions del Moianès tenen uns indicadors molt positius on el risc de rebrot és baix o inexistent, i on tant els ingressos per casos greus a causa de la malaltia com les defuncions no han augmentat. L’únic poble que, malauradament, continua amb un risc de rebrot molt alt és Santa Maria d’Oló, que comptabilitza 5 contagis en els últims 14 dies i un índex de risc de 557 punts. 

D’altra banda, setmana de rècord pel que fa a les vacunes. S’han administrat un total de 1.013: 734 de la primera dosi i 279 de la segona. Això significa que un 47% dels moianesos ja han rebut com a mínim una vacuna i que gairebé un 30% ja disposen de la pauta completa.