Les inversions a Cal Clarassó i el Mirador de Montserrat inflen els pressupostos de Santpedor pel 2018

236
Ple municipal extraordinari Pressupostos Santpedor 2018
Ple municipal extraordinari Pressupostos Santpedor 2018

El ple extraordinari de Santpedor va aprovar ahir uns pressupostos pel 2018 que pugen a 12,1 milions d’euros, un 50% més que l’any anterior (van ser 8,1 milions d’euros). L’increment ve donat, segons va explicar en una detallada exposició la regidora d’Hisenda Judit Raja, per la inclusió de potents inversions que s’ha previst començar a executar aquest any.

 

És el cas del clavegueram del Mirador de Montserrat, pressupostat en 2,7 milions d’euros, i les obres del qual es volen començar enguany després d’anys treballant en el projecte. També Cal Clarassó, que ja té un projecte redactat per ubicar-hi el casal d’avis i espais per entitats, s’endurà una partida molt important, d’1,2 milions d’euros. En aquest cas, gairebé la meitat, 500.000 euros, els finançarà la Diputació de Barcelona a través d’una subvenció ja aprovada. Totes dues inversions, per altra banda, està previst que s’executin en fases que englobaran tres i dos exercicis econòmics respectivament.

A part, també destaca la inversió de 300.000 euros per arreglar les tuberies de la piscina gran de les piscines municipals i els vestidors; així com els 200.000 euros que es volen destinar al canvi d’edifici de la Policia Local de Santpedor.

La regidora d’Hisenda, Judit Raja, assegura que l’augment de les inversions respon a un esforç per complir amb les promeses electorals amb què l’equip de govern es va presentar a les eleccions:

 

En el capítol de despeses, el pressupost passa de 7,08 milions a 7,4 milions d’euros. Una diferència que ve donada per l’increment en la despesa de personal, i l’increment en serveis municipals per la incorporació del contracte de jardineria amb 80.000 euros addicionals, així com d’altres increments en serveis diversos.

L’oposició vota en contra perquè considera els pressupostos “electoralistes”

Els comptes no deixen bon regust de boca als partits que formen part de l’oposició. Tant PDECAT com Progrés Municipal van votar-hi en contra, titllant-los de “electoralistes” i “no equilibrats”.

Així ho va exposar la regidora del PDECAT Roser Llobera, que va lamentar que “moltes d’aquestes inversions, ho hem vist altres anys, no s’acaben complint”:

 

La portaveu de Progrés Municipal, Fina Rodríguez, també va mostrar-se descontenta amb uns comptes que “trenquen l’equilibri pressupostari i obliguen a un fer un pla econòmic financer”. En la mateixa línia que el PDECAT, Rodríguez va assegurar que “un capítol d’inversions tan inflat” respon a una voluntat “electoralista”:

 

A tot això, Judit Raja va admetre que els comptes generen un desequilibri pressupostari per l’alt capítol d’inversions, motiu pel qual caldrà fer un pla econòmic financer que “demostri que un cop fetes les inversions podrem recuperar l’equilibri econòmic”. Va subratllar, però, que tot i que cada any s’afegeixen partides al pressupost per demanar préstecs, mai s’han acabat utilitzant. I que encara que aquest any sí que se’n fes ús, el baix endeutament del municipi permetria fer-hi front.

Escolta el ple municipal extraordinari sencer: