Les farmàcies del Bages: “Ens sembla bé que es rebaixi el preu dels tests, però arriba tard”

202

Quatre dies després de la rebaixa dels preus dels tests d’antígens a les farmàcies, el gremi de la comarca del Bages aplaudeix l’ajust dels preus, però no el marge de temps que els ha donat el govern per adaptar-s’hi. Pensen que és una mesura que s’havia de prendre abans per fixar un preu i no tensar tant la situació. I és que moltes farmàcies com la Josep Maria Franch de Sallent van tenir problemes per aconseguir test d’antígens durant el Nadal. Ho explica el mateix Josep Maria Franch. 

 

Creuen que els haurien d’haver avisat abans per controlar l’estoc. Ara, la majoria de farmàcies de la comarca estan venent a preu més baix del que compren als seus proveïdors. Amb l’afegitó que aquests proveïdors encara no han modificat el preu i, per tant, el marge comercial de moltes farmàcies no és el que pertoca per llei.

Aquestes pèrdues van en paral·lel a la tensió que es genera amb el client per bé que moltes vegades no s’ha pogut cobrir la seva necessitat. La gent acudeix a la farmàcia buscant una solució i moltes vegades aquesta no li pot oferir per la manca d’estoc. Anabel López de la Farmàcia-Ortopèdia de Navàs parla de sentiment de frustració.

Els farmacèutics confien que en algunes setmanes el preu de compra a proveïdors es rebaixi i també puguin anar incrementant l’estoc per cobrir les necessitats els ciutadans.

Una altra de les problemàtiques amb les que s’han de trobar les farmàcies són notificar els positius de covid. En el cas de les farmàcies del Bages Sud algunes no s’han adherit al programa. Consideren que no tenen els recursos per poder-ho fer però deixen clar que si alguna persona truca a la farmàcia es dona tota la informació necessària.

Aquest és el cas de la farmàcia Ginferrer de Sant Vicenç de Castellet. Diuen que les farmàcies haurien de tenir aquesta responsabilitat i deixen clar que logísticament no ho poden assumir. En tot cas si algú truca a la farmàcia per demanar informació o consell no se li nega la consultua. Així ho explicava la seva responsable Anna.

El cas de la farmàcia  Fíguls Grauvilardell, asseguren que en alguns moments es crea el caos perquè, diuen, han d’estar pendents de moltes coses. Malgrat això, defensen que la tasca que fan és necessària. Així ho assegura la responsable, Estrella Fíguls.

Per la seva banda, a la capital, Manresa, algunes de les farmàcies que no s’hi han adherit, afirmen, que estan saturades. De fet, també expliquen que quan s’havien d’adherir estaven saturats. És el cas de Teresa Comas.

 

Per altra banda, totes elles asseguren que valoren de manera positiva que el preu del test d’antigen estigui regulat.