Aquests 200 milions d’euros són d’una banda, de la suma de la factura dels medicaments venuts el gener, 112,7 milions d’euros, que la Generalitat hauria hagut de pagar el 4 de març. D’altra banda, s’hi sumen els 88’45 milions d’euros del 74% de la factura dels medicaments venuts el desembre del 2015 i que s’hauria d’haver pagat el 5 de febrer.

El problema s’arrossega des de fa més de 4 anys i ja hi ha hagut molts farmacèutics que han hagut de posar la seva farmàcia a concurs.

El propietari de la farmàcia Calduch de Sant Fruitós de Bages, Vicenç Calduch, explica que dins del col·legi de farmacèutics s’ajuden entre farmàcies amb un pressupost conjunt que actua de crèdit per a moltes farmàcies.

Els representants farmacèutics ja han reivindicat al nou Govern un calendari de pagaments estable per comptar amb pressupostos realistes. Consideren que l’endeutament es deu, en part, per una manca de visió per part de l’Administració a l’hora de fer els pressupostos i calcular menys diners dels que ja saben que es necessiten per cobrir les despeses de les farmàcies.