Les enramades del carrer Nou de Sant Fruitós clouen amb èxit

129

Les enramades del Carrer Nou han estat un èxit malgrat la pluja. La 52ena edició d’aquesta festa ha seguit agrupant veïns del municipi per gaudir d’una festa familiar. Xocolatada, festa de fang, ball, jocs de cucanya i més activitats han estat els ingredients d’aquest any. Com és costum, la nit abans els veïns ja van començar a guarnir el carrer amb les seves millors gales i al llarg del cap de setmana, han fet activitats per totes les edats.

 

La Festa del Fang ha estat, sens dubte, l’èxit de l’edició. Malgrat la pluja, que ha fet baixar la participació, més de 70 nens i nenes s’han animat a participar-hi fent figures d’aquest material. Els participants s’han distribuït pels garatges dels veïns, que sempre obren les portes de casa seva durant aquestes dates, i quan entregaven l’escultura, se’ls regalava un gelat Calipo.

Agrupats en tres categories – de 6 a 8 anys, de 9 a 11 i de 12 a 14 -, els santfruitosencs van deixar volar la imaginació. Dracs, cotxes, titelles, cases, camps de futbol, el cobert de la màquina del batre, les muntanyes de Montserrat i un circuit de psicomotricitat són alguns dels exemples de figures que van realitzar els nens i nenes.

Els guanyadors de la primera categoria són Ada Gannau (amb un drac), Isona Pich (amb una piràmide) i Rosa Claret (amb una casa). De cicle mitjà, van destacar Abril Lupon (amb dos porquets i palla), Laia Mascaró (amb un peluix) i Arnau Junyent (interpretant el fons del mar). Pel que fa als més grans, les millors figures van ser les de Maria Franch (representant San Fermín), Maria Decima (amb una nena escalant les muntanyes de Montserrat) i Bernat Torreblanca (amb un Son Goku).

 

La nit de divendres també va ser un èxit, segons afirma la presidenta de la junta de les enramades, Clara Oliveres, ja que va omplir de festa el carrer nou amb un concert a l’aire lliure del grup “Aquell Parell”, amb membres d’Autoput, i el ball amb animació de Gisela Baraldés. Després de la Festa Major d’Estiu, Sant Fruitós ha pogut gaudir de dos dies més de rauxa i ja està enllestint la Festa Major de les Brucardes, que se celebrarà aquest cap de setmana.

 

Algunes de les imatges de les figures de la Festa del Fang: