Les Enramades de Sallent s’allargaran un dia més per la festa de Sant Joan

264

La festa de les Enramades de Sallent, la festa declarada Festa d’Interès Turístic i Festa Tradicional d’Interès Nacional, arriba amb algunes novetats respecte a altres anys. La més destacada és que la festa durarà un dia més, ja que coincideix amb Sant Joan, i l’altra és un carrer que serà interactiu.

Carrers enramats, cultura popular i vida als carrers són el que es podrà viure al poble des del 20 al 25 de juliol. Mari Calvo, presidenta dels amics de les Enramades explica que aquest any hi ha 18 carrers enramats i n’hi ha un, el Carrer del Cos primer tam, que serà interactiu. La mateixa presidenta explica que és perquè el carrer és molt principal i sinó trencaria el mateix circuit dels carrers.

Un dels ítems importants de les enramades és intentar que els més petits es sentin involucrats en la festa. És per aquesta raó que des de l’entitat i els gegants i nans de Sallent han creat una activitat perquè els infants presentin un esbosso d’un possible gegant. Aquest gegant es dirà ‘Enramada’ i està fet a través dels dibuixos dels infants.

Per altra banda, enguany ‘les balladetes’ es celebraran el dimarts d’enramades, un fet que no havia passat mai. Aquest canvi es fa perquè el dilluns és Sant Joan i per tant les escoles tenen festa.

Durant les festes hi haurà diferents activitats com el tradicional passacarrer dels gegants, activitats culturals i també una trobada dels instagramers de Descobreix Catalunya. Tot això concentrat entre el 20 i el 25 de juny.