Després de dos anys, a partir d’aquest dijous i fins dilluns que ve, Sallent tornarà a celebrar les Enramades: una de les festes més representatives del patrimoni cultural del poble i declarada Festa Tradicional d’Interès Nacional. I ho farà recuperant el format d’abans de la pandèmia.

L’entitat Amics de les Enramades és qui organitza aquesta festa i tenen moltes ganes de tornar al format habitual després de dos anys de celebració excepcional. El 2020 es van celebrar des de casa, on cadascú engalanava el seu balcó i l’any passat els actes es van concentrar al Parc Pere Sallés. Tot plegat, a causa de la pandèmia.

Enguany, les Enramades tornen al seu format habitual i amb novetats, com per exemple, carrers que tornaran a enramar després de molts anys. És el cas del carrer de la rampinya, entre d’altres. Cal recordar que la festa és la més antiga de Sallent i pels sallentins és una festa única. Ho explicava la presidenta dels Amics de les Enramades, Mari Calvo, a la Central d’Ona Bages.

Les enramades són una festa amb molta tradició i mantenir-la no ha estat sempre fàcil

Pel que fa al programa d’actes, aquests ja dimecres amb l’esvalotada a la Plaça de a Pau. Oficialment, els actes començaran ja dijous, amb el concert de l’orquestra Selvatana com a un dels actes més destacats.

Altres actes que destaquen són divendres amb la combinació del Frikibingo i l’actuació de l’orquestra Di-Versiones, el conegut com a Fri-Versiones. Dissabte tindrà lloc, la missa solemne de Corpus, diumenge es farà el tradicional sopar i dilluns es clourà la festa amb actes durant tot el dia.

A banda cal destacar que del 16 a 20 de juny tindrà lloc el 45è Concurs de Fotografia d’Enramades. Per consultat el programa d’actes, així com les bases del concurs ho podeu fer al web de l’Ajuntament de Sallent.