El Bages

El Bages torna a millorar les dades de l’atur i durant el mes d’octubre hi va haver gairebé 2.000 desocupats menys que l’any passat. En total, al Bages hi ha 9.601 desocupats.

La millora més considerable s’ha registrat a Manresa, on 60 persones han trobat feina i hi ha 4.900 persones desocupades, més de la meitat de les que hi ha a tota la comarca. Sant Joan de Vilatorrada i Navarcles també han registrat dades positives pel que fa a l’atur i hi ha 21 i 15 desocupats menys respectivament si ho comparem amb el mes passat.

A nivell global, pràcticament tots els pobles han reduït la seva taxa d’atur. Els que l’han empitjorat són Sant Vicenç de Castellet, amb 9 desocupats més i el Pont de Vilomara i Sallent amb 6.

El Moianès

El Moianès també millora les dades de desocupació, també, de manera discreta. 8 persones han trobat feina en l’últim mes per deixar una xifra de 538 desocupats a la comarca.

A la capital, Moià, 7 persones han sortit de l’atur i ara n’hi ha 259 de desocupades. Els únics pobles on les dades han empitjorat són a Calders, amb 5 nous desocupats, i a Castellcir amb 2. A la resta, pràcticament tots han millorat com Monistrol de Calders o Collsuspina on 7 persones han trobat feina.

Catalunya

Al conjunt de Catalunya l’atur segueix caient i se situa ara en gairebé 378.000 persones.

Es tracta del vuitè mes consecutiu en què la taxa d’atur baixa i ho fa en unes 106.000 persones. El Secretari de Treball, Enric Vinaixa, assegura que la recuperació econòmica és un fet.

Vinaixa també confia en que una bona campanya d’hivern pel què fa al mercat laboral podria seguir milloran les dades de cara als propers mesos.

 

Pel què fa a les persones en situació d’ERTO, el mes d’octubre ha marcat un nou mínim i ara són 40.500 catalans els afectats: 7.500 menys que al setembre.