Alumna de secundària fent-se la prova a Vic. - Foto: Gemma Aleman
Alumna de secundària fent-se la prova a Vic. - Foto: Gemma Aleman

La incidència del coronavirus al Bages i al conjunt de Catalunya està remetent en les últimes setmanes. Sense estar la situació controlada, les dades de la darrera setmana a la comarca central conviden a l’optimisme. El risc de rebrot, per exemple, ha baixat als 86 punts. És la xifra més baixa dels darrers vuit mesos i coincideix amb el mateix valor de tot el país català.

Pel que fa a la velocitat de transmissió del virus, aquest indicador ha pujat una mica respecte de fa dues setmanes, situant-se al 0,81, quan estava al 0,67. Al conjunt de Catalunya aquest indicador està per sobre, concretament al 0,94. Mentrestant, les vacunes segueixen el seu curs i més de 6.000 mil persones ja han rebut la segona dosis en els darrers set dies al Bages.

Altres dades que conviden a l’optimisme són les que fan referència a la situació als hospitals manresans. En la darrera setmana, cap persona ha mort pel virus i els ingressats han passat de 27 a només 12. Malgrat tot, a Catalunya han mort 12 persones pel virus aquesta setmana.