Ràdio Oló Ràdio Oló Ràdio Sallent Ràdio Sant Fruitós Ràdio Santpedor Ràdio Avinyó Ràdio Súria

L’atenció a les persones i les cures es preveuen com un sector d’ocupació de futur al Moianès

Així es desprèn de l’estudi realitzat pel Consorci del Moianès conjuntament amb l’equip barceloní de Brots Consultoria. Segons s’indica, el sector tecnològic i el d’atenció a les persones, i en concret les cures, són els que generaran més ocupació en els propers temps al territori. 

Les conclusions de l’estudi es van exposar el passat dilluns en la celebració de l’acte de cloenda al mateix Consorci. En aquest, es va explicar que la crisi generada pel coronavirus ha posat en evidència el paper principal tant en les tasques de cura de l’àmbit domèstic i privat, com en el desenvolupament de les feines considerades essencials. De fet, segons un altre estudi de la Cambra de Comerç de Barcelona, la majoria d’aquests llocs de feina estan ocupats per dones. Tot i això, l’estudi també recull que algunes d’aquestes feines estan al marge de l’economia formal o, encara, amb unes condicions laborals molt precàries. 

Segons l’estudi, el sector de les cures s’està consolidant a l’alça al Moianès i a la resta del territori català. Durant la crisi, ha generat interès, demanda i ofertes, algunes de les quals s’han materialitzat en llocs de treball protagonitzats per dones. Després d’analitzar aquesta tendència al Moianès, s’han definit 17 perfils professionals vinculats a l’atenció a la dependència, l’atenció a les persones i l’atenció a la infància i, a més, 4 perfils professionals de nova creació. Aquest material ha de permetre apropar el coneixement d’aquestes feines a tots els ciutadans interessats i, al mateix temps, dissenyar itineraris formatius per generar un millor encaix entre les ofertes de feina i les persones que es volen incorporar al mercat laboral.