Batejat amb el nom de les “Bases per a la Reconstrucció Social i Econòmica”, que recull prioritats i la tipologia de mesures que creuen que caldrà posar en marxa. Les cinc forces polítiques amb representació al consistori (ERC, JXCat, PSC, Cs i FEM Manresa),  van presentar, ahir al migdia aquest document que promet fer front a tot el que esdevindrà després d’aquesta crisi.

Marc Aloy, portaveu d’ERC i primer tinent d’alcalde va recalcar que en aquesta situació excepcional no hi ha cap barrera ideològica que separi els diferents partits:

Aloy ha estat l’encarregat de desglossar els 12 àmbits del document que inclou: el social; el d’infància, joventut i persones grans; l’àmbit laboral i d’ocupació; l’econòmic i fiscal; l’ajuntament com a eina d’impuls econòmic; la funció pública i l’administració local, entre d’altres.

Andrés Rojo, cap de llista de Ciutadans, també va tenir un moment per felicitar la concòrdia que hi ha hagut entre els grups municipals:

Per altra banda, la portaveu de FEM Manresa, Roser Alegre, que també és contrària a la ideologia del govern de JXCat i ERC, se sent satisfeta perquè es podran donar diferents punts de vista en aquest pla signat:

Per acabar amb la ronda de portaveus, Felip González del PSC va voler agrair tota la feina que han fet els ciutadans per haver-se quedat a casa i seguir les normatives de seguretat:

El document consensuat preveu engegar una taula de seguiment permanent amb les forces polítiques però també amb els agents socials i econòmics de la societat.

La presentació i signatura del document que va tenir lloc ahir, va ser  el primer acte que acull l’Ajuntament de Manresa en pràcticament dos mesos. De fet, amb la voluntat de donar exemple sobre la importància de la prevenció, els cinc representants van irrompre a la sala amb mascaretes i es van col·locar respectant les distàncies de seguretat entre uns i altres. Fins i tot, el faristol que es va utilitzar es va desinfectar després de cada intervenció.