Les arts escèniques, novetat en el curs escolar a Sallent

127

El nou curs que va començar dimarts 12 de setembre arriba amb novetats pels centres educatius de Sallent. I és que les diferents escoles estan treballant amb l’Ajuntament per incorporar Cal Carrera en el dia a dia dels alumnes. El motiu: conèixer més el món de la dansa i les arts.

El consistori, doncs, ha presentat una proposta per utilitzar l’equipament municipal de manera vocativa. Així, l’alumnat sallentí farà diferents sessions i tallers a Cal Carrera amb l’objectiu d’experimentar amb les arts escèniques. El tècnic d’educació, Ramon Garcia, avança en què consistirà el projecte:

Una altra novetat pels centres és el tema de l’aigua. Aquest curs, les escoles treballaran diferents trams del riu Llobregat de Sallent. Els alumnes l’estudiaran però també hi faran visites i treball de camp. Les opcions encara no s’han definit però Garcia comenta que podrien anar des d’un informe sobre la salubritat de l’aigua fins a la instal·lació de casetes pels ocells.

Pel que fa a les dades, aquest curs segueixen anant a la baixa a causa de la poca natalitat que registra el municipi. De fet, saber si es mantindran de cara els propers anys les tres línies de P-3 que hi ha actualment a Sallent és una incògnita, ja que abans les tres classes s’omplien fins als 25 nens i, en canvi, aquest curs ja no s’ha pogut assolir la xifra. Sallent i Cabrianes, de moment, tenen constància de més d’un miler d’alumnes registrats.

Per conèixer més a fons el nou curs escolar, podeu escoltar a l’informatiu l’entrevista sencera al tècnic d’educació, Ramon Garcia.