Les AMPA i les escoles públiques de Sant Fruitós fan pinya per evitar el tancament d’una línia de P3 de l’escola Monsenyor Gibert

264
Pancarta que es pot veure a l'Escola Monsenyor Gibert. Fotografia: AMPA Monsenyor Gibert
Pancarta que es pot veure a l'Escola Monsenyor Gibert. Fotografia: AMPA Monsenyor Gibert

Aquest dijous es farà una mobilització que arrencarà a 2/4 de 5 de la tarda a l’escola Monsenyor Gibert

El Departament d’Ensenyament estudia la possibilitat de tancar una de les línies de P3 de l’escola Monsenyor Gibert. Una acció que des de les escoles públiques de Sant Fruitós de Bages no es veu amb bons ulls perquè augmentaria el ràtio d’alumnes per classe i reduiria la qualitat de l’ensenyament. Per això, els centres educatius públics i la llar d’infants del poble han posat en marxa accions de protesta.

En un comunicat, les escoles informen que actualment hi ha 28 preinscripcions al Monsenyor Gibert i 20 al Pla del Puig. Amb aquests números sobre la taula, hi ha l’amenaça comunicada del tancament d’una de les línies de P3 per part del Departament d’Ensenyament. Ho ha explicat a Ona Bages Fanny Traveset, presidenta de l’AMPA de l’Escola Monsenyor Gibert. “Si les classes són tant nombroses amb 27-30 nens, aquestes classes no funcionaran bé. La queixa nostre és que no treguin aquesta línia, no la poden treure perquè llavors no ens funcionaria, ni als pares, ni als mestres ni a ningú. A més, no posarien un suport, no posarien més vetlladores, es mantindria igual, un mestre per uns 27 o 28 nens”.

En conseqüència, els dos centres, les AMPA de les escoles i la llar d’infants del poble, han anunciat actes reivindicatius per evitar que el municipi es quedi amb només dues línies d’ensenyament de les tres que té ara. S’han penjat pancartes a les escoles per fer visible la demanda.
També s’ha engegat la campanya ‘No és qüestió de números’, amb la qual han situat 28 cadires amb números a l’entrada de l’escola. I avui, dijous 30 de maig, es farà una mobilització a partir de 2/4 de 5 de la tarda, on es transportaran les cadires des del Monsenyor Gibert fins al Pla del Puig.