Les AMO i la mina, els dos punts clau dels ple del mes de juliol a Sallent

135

Sallent posa a debat el nou sistema de les Assemblees Municipals Obertes i aparca la problemàtica de la mina per més endavant. Ho van fer en el plenari que es va celebrar ahir i des de l’equip de govern asseguren que és un tema que s’ha d’aparcar i parlar-ho més endavant. 

L’equip de govern assegura que s’han realitzat diferents propostes a nivell comunicatiu per tal que les AMO arribin al màxim de públic possible i així tenir una millor participació.

Des de Fem Poble, però, es considera que “s’ha caigut en el mateix error”. Des de l’oposició asseguren que les AMO no seran una eina útil veient que moltes de les esmenes que s’havien posat a debat no han sortit o no havien estat incloses. 

Des de Junts per Sallent van creure que la proposta era “antiquada i que s’havien de fer propostes més actualitzades”. A més, també van deixar clar que durant aquest 2020 s’havia d’haver portat a debat un altre sistema de participació: com parlar amb la gent dels barris o promocionar les propostes  i debats a través de les xarxes socials, per bé que la participació de les AMO és molt poca. Així ho destacava el líder de Junts per Sallent, David Saldoni. 

Des de l’equip de govern però es va defensar el projecte explicant que s’havien fet diferents modificacions conjuntament amb l’oposició. Amb tot, les noves AMO van quedar aprovades per 7 vots a favor i 6 en contra. 

La mina, un debat de setembre

Per altra banda, però, abans del ple es va abordar el fet que l’oposició, Fem Poble, va proposar crear una comissió d’investigació sobre la seguretat de la mina de Sallent, una proposta que va quedar anul·lada.

Cabra va assegurar “que era important poder parlar sobre la situació de la mina i no fer-ho és limitar el debat polític”. Des de Junts per Sallent, però, van insistir que era millor portar-ho al ple de setembre perquè argumentaven que no era un debat d’urgència sinó un debat on hi ha d’haver participació i arribar al fons de la qüestió amb una comissió d’investigació. 

L’equip de govern per la seva banda van deixar clar que la situació de la mina passaria a debat en el mes de setembre. Recordem que a Sallent es celebren plens cada dos mesos.