L’ermita de Sant Francesc reprèn les obres de rehabilitació després de les troballes gòtiques

114
Pintures descobertes a l'Ermita de Sant Francesc

Després de ser aturades per la descoberta de restes de pintures gòtiques, tornen a estar en marxa les obres de rehabilitació de l’ermita de Sant Francesc.

Es reprèn la  rehabilitació de l’ermita Sant Francesc després de ser aturades per la descoberta de restes de pintures de l’època gòtica tardana.  Les tasques que queden, consolidació i apuntalament de l’estructura de l’església, seran el punt i final del projecte que es va iniciar l’abril de l’any passat, i costaran 75.000€.  A part de  les tasques dedicades a l’ermita, l’ajuntament millorarà i adequarà l’entorn de l’església perquè es pugui utilitzar com a parc.

Des que van començar les obres s’ha substituït la coberta d’encavallada de fusta per una de nova amb bigues de ferro, i s’ha rehabilitat l’exterior de la façana. La sorpresa va saltar quan els operaris, en començar les tasques de condicionament de l’interior, van descobrir unes restes pictòriques. Segons la inspecció dels especialistes de l’Agencia Catalana de Patrimoni Cultural, les pintures corresponen a una decoració de la volta de creuer fingint motius ornamentals i decoratius de l’època gòtica tardana.

Per poder descobrir la totalitat de la troballa i realitzar-ne una valoració, Patrimoni considera que primer han de finalitzar les obres de consolidació estructural, per tal de garantir la seguretat dels treballadors.