L’equip de govern de Sallent s’espolsa les crítiques d’Esquerra i valora positivament l’Eternal Running

195

L’Eternal Runing, cursa de 10km amb obstacles que aquest dissabte va celebrar la seva segona edició a Sallent, va encendre un debat al ple municipal a arrel de les dades de participació. Segons Esquerra Republicana, els comptes publicats als mitjans pels organitzadors -4.000 participants- estan inflats i no obeeixen a la realitat. I és que des d’ERC es va comptar manualment els corredors per una xifra de 536. Així ho explica Pilar Sala, portaveu del grup, que retreu a l’ajuntament que segueixi donant suport a una empresa que “menteix”.

Al seu torn, l’alcalde, David Saldoni, no ha volgut entrar al cos a cos en la “baralla de xifres” però va valora positivament l’impacte de l’esdeveniment al poble.

El regidor d’esports, Jonatan Caro, valora també de forma positiva l’Eternal Running i situa la xifra d’assistents en “poc més d’un miler, lluny dels 4.000 que diuen els organitzadors però més del que diu Esquerra”. A més, recalca l’impacte positiu de la cursa al poble durant el cap de setmana.

Tot i no voler entrar en la baralla de xifres, Saldoni sí que es mostra obert a fer un estudi de mercat i impacte als mitjans de la cursa per valorar la rendibilitat de l’esdeveniment.

Eternal Running Invencible és una empresa que organitza curses de 10km amb obstacles. N’ha organitzat més de 200 arreu del món i a Sallent, on ja porta dues edicions, té contracte per un any més.