L’equip de govern de Sallent presumeix de feina feta al balanç de mig mandat

116
David Saldoni fent el balanç de mig mandat a l'Escola de Música
David Saldoni fent el balanç de mig mandat a l'Escola de Música

El passat 13 de juny va fer dos anys de la investidura de David Saldoni com a alcalde de Sallent, després de guanyar les eleccions municipals per segona vegada consecutiva amb Convergència i Unió. Amb mitja legislatura recorreguda i a falta de dos anys per finalitzar mandat, Saldoni i el seu equip de govern van oferir ahir el seu balanç d’aquests dos anys que portem de mandat. L’exposició, oberta el públic, en què van intervenir l’alcalde i tots els regidors, va ser a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Cal Moliner.

Després de la introducció de Saldoni, la regidora de promoció econòmica i medi ambient, Empar Arenas, va obrir foc parlant de números. Va ressaltar la caiguda de l’atur en fins a 70 persones des de l’any 2016, així com va destacar la creació de 36 noves empreses al municipi. En aquest sentit, va elogiar l’aposta pel ‘Salt’, el Viver d’Empreses encarat a companyies i autònoms de nova creació, que a dia d’avui té gairebé tots els despatxos ocupats. També va destacar l’èxit dels diferents plans ocupacionals així com del projecte ‘Turn On’, que ha permès a més de 30 joves formar-se, i molts d’ells (vora un 50%), inserir-se en el món laboral.

El mateix Saldoni va explicar també alguns dels programes socials que té engegats l’Ajuntament, com el programa ‘Dinars acompanyats’ o ‘La Pinça’ (espai solidari de roba infantil), i va destacar que Sallent és el poble de més de 5.000 habitants de tot Catalunya que més diners destina per persona en serveis socials. Més tard, Jordina Moltó va subratllar l’aposta pel programa de rehabilitació d’habitatges per lloguer social, amb què es pretén donar ús i posar a lloguer habitatges de propietaris que no en poden assumir les reformes necessàries.

Al seu torn, Jonatan Caro, regidor d’esports i joventut,  va parlar de la contractació d’una nova dinamitzadora juvenil a poble, i va donar a conèixer els resultats d’una enquesta que apunta que el 80% d’infants i joves de Sallent fan esport almenys un cop per setmana. Una xifra que des de la regidoria es considera molt positiva i encara es vol incrementar més.

Anna Fernández, regidora d’educació, cultura i festes, va intervenir per subratllar l’esforç fet per apropar-se a les entitats i establir-hi ponts de comunicació. Més tard va ser el torn per Rosa Argelaguet, que va parlar de la seva parcel·la, turisme. Va destacar la creació d’un nou punt d’informació i la voluntat de potenciar i donar a conèixer tots els atractius patrimonials i culturals de Sallent. També va parlar el regidor d’Urbanisme i serveis, Salvador Sibila, que es va mostrar molt satisfet per la feina feta i va desgranar una per una totes les seves actuacions: camins adequats, voreres arreglades, enderroc de la casa de la ràdio, reforma de la plaça de la trenta-sisena, renovació de senyals, i un llarg etcètera.

En la franja final de l’exposició, Saldoni va destacar la feina feta i amb vistes al futur, va recalcar que el més important és mantenir aquest mateix nivell d’inversions i actuacions:

 

Encara en clau de futur, Saldoni va apuntar algunes línies mestres en les quals es vol fer un esforç en el què queda de legislatura. Així, va parlar de reforçar la inversió als polígons, que va admetre que a vegades s’havia vist compromesa per les inversions al nucli urbà. Va explicar que seguiran colze a colze amb l’Agència Catalana de l’Aigua per trobar la millor solució a la ubicació de la residència i va avançar que una possible sortida seria moure la construcció uns metres perquè quedés fora de tota zona inundable. Així mateix, va explicar que es vol desplegar tant com es pugui la Llei de Barris abans d’acabar el 2018. Un projecte que contempla actuacions per recuperar habitatges i impulsar el comerç, així com transformacions urbanes vàries.

La CUP dirà la seva dijous

La CUP Sallent oferirà  el seu propi balanç de mig mandat. Es passarà revista de la tasca de l’equip de govern i del projecte dels cupaires pel poble. Serà una exposició oberta al públic dijous 22 de juny a les 20h a la plaça de la Verdura.