L’equip de David Checa, el GMT-94, subcampió del món de resistència 2016

107

JAUME GRANDIA/PERE FLORES.- L’equip francès GMT94 format per David Checa, Niccolò Canepa i Lucas Mahias s’ha proclamat subcampió del món de resistència 2016 després de guanyar la darrera cursa de 8 hores a Oschersleben (Alemanya).

Una vegada més, el pilot de Sant Fruitós, que està en un gran moment de forma, va ser una peça clau pel triomf del seu equip que d’aquesta manera ha repetit la victòria aconseguida l’any passat. Checa, que estava acompanyat per l’italià Nicolò Canepa i el francès Lucas Mahias, va pilotar la Yamaha al llarg de quatre hores i mitja en una cursa de 8 hores. Va ser l’encarregat de fer el relleu de la sortida i també l’últim que, tal com va fer a Portimao, va allargar més d’una hora tot barallant-se amb la Suzuki de l’equip SERT que va acabar segon i va aconseguir el títol de Campió del Món per un sol punt de diferencia respecte el Yamaha GMT94 del català.

De les quatre curses que aquest any han format part del Calendari del Campionat del Món d’Endurance, Checa i el seu equip n’han guanyat dues i en totes dues, el català ha estat el principal protagonista de la victòria de la seva formació.

La retirada a Le Mans a causa de dues caigudes de Louis Rossi i els problemes mecànics amb un neumàtic i els llums a Suzuka que els van fer perdre més de 6 voltes i un bon grapat de llocs a la classificació final de la cursa japonesa, han estat decisius perquè el GMT94 no dominés de cap a peus el Campionat.

Curiosament, la pròxima temporada comença en unes setmanes ja que el 17 i el 18 de Setembre es disputarà el Bol d’Or, la prestigiosa cursa de 24 hores que té el circuit de Paul Ricard com  escenari. Aquesta serà la primera prova d’una temporada que, a partir d’ara es disputarà a cavall de dos anys, de setembre a juliol i constarà de sis curses.

Fotografia: Facebook equip GMT94