L’epidèmia segueix sense donar treva al Bages

186

El nombre de víctimes mortals que ha causat el coronavirus segueix augmentant a la comarca del Bages, encara que les dades hagin millorat en els últims dies. En tres setmanes han mort dotze persones entre Althaia i Sant Andreu, segons fonts dels mateixos hospitals.

Si tirem encara més enrere, és a dir, des de l’inici de la pandèmia, el nombre de víctimes mortals als centres assistencials de Manresa supera la xifra de les 400. Concretament, la xifra exacta és de 419. Per posar encara més el fil a l’agulla, entre el 20 d’octubre i el 20 d’abril, és a dir mig any, només hi ha hagut dues vegades en què ha passat una setmana sense haver de lamentar cap mort.

Els únics indicatius positius són que tant el risc de rebrot com la velocitat de transmissió han frenat al Bages. El primer valor ha passat dels 600 punts de fa dues setmanes, als 392 de l’anterior. Mentrestant, la velocitat de transmissió de la Covid-19 al Bages ja es troba per sota de l‘1, exactament al 0,98.

El que, malauradament, també ha augmentat és el nombre d’ingressats pel virus als hospitals manresans. Un total de 9 persones han hagut de ser traslladades a l’hospital en la darrera setmana. La xifra d’ingressats en aquests moments és de 60 persones. 

Pel que fa a les vacunacions, la comarca ha experimentat un increment de vacunacions de la segona dosi, passant de les 515 la setmana anterior a les més de dues mil en els darrers dies.