L’entitat ecologista Meandre vol aturar l’aprovació del parc eòlic de Castellfollit

76

Diuen que pendran les accions que siguin necessàries. Fa un any, el rebuig del territori va aturar el projecte, però ara l’empresa l’ha tornat a presentar en versió reduïda. 

Els ecologistes de Meandre consideren que les localitzacions dels aerogeneradors, a les carenes de Clarena i del Soler, són “inviables”. A més, posa sobre la taula el fet que la línia elèctrica que s’hauria de construir per transportar l’energia fins a Manresa afectaria “de ple” la vall de la riera de Rajadell i l’Anella Verda de Manresa. Ara, el nou projecte contembla quatre macrogeneradors menys, quedant així amb cinc, amb torres de 115 metres d’alçada i 170 metres de diàmetre, situats a la part més alta de les serres de Clarena i del Soler. 

La mateixa empresa eòlica La Conca SL ja va presentar dos projectes de parcs més en aquestes serres, els anomenats parc eòlic Colomer, que hauria situat vuit aerogeneradors a la punta Palomes, al cogulló de cal Torre i a la serra de Colomer; i el parc eòlic Clarena, que volia situar nou aerogeneradors més a la serra de Clarena. 

Per altra banda, els ecologistes consideren que el recorregut per on passaria la línia elèctrica que s’hauria de construir per evacuar l’energia és “un escarni” i es refereixen als valors naturals, culturals i paisatgístics de la riera de Rajadell.

Diuen que el recorregut de la línia, és una simple, valgui la redundància, línia feta amb regle i pintada amb retolador blau damunt del plànol de la comarca de Bages. Asseguren que el projecte no té cap consideració amb el la vida que hi ha a sota. El ecologistes no estan d’acord amb cap de les propostes que dona l’empresa, han dit, literalment que “Són un atemptat imperdonable”.