‘L’enramada’ i el ‘Carnaval’ seran les dues noves figures geganteres que tindrà el poble a través del projecte “gegants petits”

196

I aquests dies d’Enramades, ja es pot començar a veure com serà la nova gegantona. L’objectiu és que els infants de la vila sentin seves les festes del poble a través de la cultura popular. Una iniciativa que va néixer a través de la colla gegantera de Sallent.

Els infants de 3r i 4rt de primària de l’escola Vedruna i Torres amat han sigut els encarregats de dissenyar les figures. El projecte neix per tal que els més petits del poble coneguin i es sentin partícips de la tradició gegantera i d’aquesta manera no desaparegui. El cap de colla dels gegants i nans de Sallent, Miquel Gili, assegura que la iniciativa ha fet que molts infants coneguin els gegants del seu poble. D’aquesta manera, Gili, deixa clar que des de l’entitat es va demanar als nens i nenes que dibuixessin com visualitzen les enramades i el carnaval a través d’una figura gegantera.

Ara només falta la construcció de les noves figures. Ara però es presenta l’Enramada i més endavant es farà del carnaval.

La figura de l’enramada anirà amb un vestit de dos peces. Per una banda un top/corsé amb puntilla, la faldilla recordarà el modernisme i la cara serà de persona jove amb el cabell cobert amb un conjunt de flors i boix trenat.