L’encarregat de l’obra de la Sagrada Familia, el santepdorenc Jaume Torreguitart, ha passat pels micròfons d’Ona Bages i ha parlat sobre aquesta emblemàtica obra, la seva tasca allà, i el final de les obres

El santpedorenc Jaume Torreguitart porta més de 16 anys com a encarregat de l’obra de la Sagrada Família. Uns anys que han coincidit justament amb una època d’acceleració de les obres, que durant molts anys havien estat encallades. Ara, gràcies a l’ajut del turisme i també dels avenços tecnològics, ell i el seu equip ja veuen la llum al final del túnel per completar aquesta obra icònica, repensada per l’il·lustre arquitecte Antoni Gaudí.

“El dia que vaig entrar ni jo ni ningú ens plantejàvem ser capaços d’acabar el temple. Ara tots ens ho creiem. Quan tens una cursa tan gran per endavant, el final és sovint un horitzó massa llunya, i per això anem de fita en fita. Però ara la fita que veiem ja és el final. El pla és acabar les obres al 2026. I això és un canvi de xip molt gran pels que hi treballem”, explica Torreguitart. Amb ell hem parlat a Ona Bages sobre aquesta emblemàtica obra, la seva tasca allà, i el final de les obres.

Escolta l’entrevista sencera: